Zonnepanelen spelen een belangrijke rol in ons dagelijks leven doordat duurzame energie een steeds grotere rol speelt. Het leveren van deze duurzame energie wordt steeds meer aanbevolen en aantrekkelijker gemaakt door de Nederlandse overheid. De financiële voordelen en finacieringen maken het steeds aantrekkelijker om zonnepanelen aan te schaffen. In deze blog geven wij jou enkele tips en informatie over zonnepanelen en de werking hiervan. Wat zijn zonnepanelen?Zonnepanelen of fotovoltaïsche panelen, zijn panelen die zonne-energie kunnen omzetten in elektriciteit. Voor deze opwekking van elektriciteit wordt alleen de zon gebruikt. Hierdoor, is dit een voorbeeld van duurzame energieproductie. Zodra er licht op een zonnecel valt ontstaat er een elektrische spanning tussen twee lagen van de zonnecel. Deze spanning wordt opgevangen en naar een omvormer gestuurd die er bruikbare energie van maakt. Deze bruikbare energie wordt daarna doorgestuurd naar de meterkast.
Benodigdheden voor plaatsen zonnepanelenZonnepanelen kunnen geplaatst worden op zowel een plat als schuin dak. De voorkeur gaat echter uit naar een plat dak omdat op deze manier de zonnepanelen beter afgesteld kunnen worden richting het zuiden. Verder kun je op een plat dak de zonnepanelen ook afstellen op een juiste hellingshoek, waardoor je nog beter de zonne-energie kan opvangen. Bij het plaatsen van zonnepanelen is het daarnaast belangrijk dat je rekening houdt met je omgeving. Een grote boom kan bijvoorbeeld veel schaduw op je zonnepanelen veroorzaken waardoor de zonne- energie die je genereert sterk af neemt. Mocht je nou toch schaduw op je zonnepanelen krijgen en kan je hier niks aan doen dan bestaan er hulpmiddelen om alsnog de zonne-energie te verbeteren. Een voorbeeld hiervan zijn de zogenaamde power optimizers.
De SalderingsregelingWanneer je meer energie opwekt dan dat je gebruikt kun je de te veel opgewekte energie terug verkopen aan de energieleverancier. De energieleverancier is dan verplicht deze energie van jou over te kopen. De energieleverancier kijkt elk jaar hoeveel energie jij hebt afgenomen en hoeveel je hebt terug geleverd. Het terug geleverde bedrag wordt dan in mindering gebracht van je energierekening. Je betaalt dan dus alleen nog maar het restant. Wek je meer energie op dan je jaarlijks verbruikt? Dan kun je dit ook verkopen aan je energieleverancier. In dit geval krijg je wel een stuk minder terug van je energieleverancier. Daarom is het belangrijk dat je niet meer zonnepanelen installeert dan je nodig hebt. Het plaatsen van zonnepanelenDe levensduur van zonnepanelen is ongeveer 25 jaar. De terugverdientijd van zonnepanelen ligt tussen de 7 tot 10 jaar. Bij de aanschaf van zonnepanelen kun je ook nog de btw terugvragen. Dit kan bij een standaard zonnepanelen set al snel een bedrag opleveren van €800.- . . Ben jij op zoek naar zonnepanelen in Parkstad? Kijk dan eens op de website van Sunleaves |