Tegenwoordig zijn er bijna geen webshops meer waarbij je niet de mogelijkheid hebt om achteraf te betalen. Met de steeds meer groeiende aantal afterpay winkels, is het handig te weten wat de feiten en ook fabels rondom het achteraf betalen nu eigenlijk zijn. Er heerst namelijk vanuit zowel de consument als de webwinkelier nog wel eens de nodige onzekerheid over bepaalde zaken. In dit artikel gaan we er daarom een aantal bespreken, die voor jou als ondernemer van belang kunnen zijn.
Achteraf betalen zorgt voor een verhoogde conversieHet eerste feitje wat belangrijk is om te weten, is dat het aanbieden van deze betaalmethode, zeker bijdraagt aan een hogere conversie. Veel mensen willen namelijk eerst zien wat ze kopen, voordat ze dit willen betalen. Vooral bij relatief nieuwe webshops, is het daarom een absolute must om dit aan te bieden. Wat je namelijk ziet, is dat het vertrouwen er nog niet direct is en klanten daardoor liever geen bestelling plaatsen. Door te kiezen voor Klarna of Afterpay, is dit niet het geval. Zo hebben ze na ontvangst van de bestelling tot 14 dagen de tijd om deze te betalen.
Achteraf betalen heeft een risico als ondernemerHet eerste fabel is dat het een risico is om als webwinkelier achteraf betalen aan te bieden. Dit is namelijk absoluut niet het geval. Achteraf betalen winkels dragen de betaling namelijk over aan een derde partij. Uiteraard blijf jij verantwoordelijk voor de verzending van het product, maar is er qua betaling een overeenkomst tussen de klant en de betaalprovider. Op deze manier loop jij als winkelier dus geen enkel risico. Of de klant nu wel of niet betaalt, jij krijgt gewoon het bedrag waar je recht op hebt. De rest wordt buiten jou om keurig netjes met de klant geregeld.
Tot slotZoals je kunt lezen biedt achteraf betalen voor zowel de consument als de ondernemer ontzettend veel mogelijkheden. Bied jij dit momenteel nog niet aan, dan is het zeker de moeite waard om hier zo snel mogelijk mee te beginnen. Je zult namelijk zien dat je conversie er direct een flink stuk op vooruit gaat. Wist je namelijk dat ruim de helft van alle aankopen die online worden gedaan, worden betaald met Afterpay of Klarna?
|